Hoe word ik vrolijker wakker in de ochtend!!

Hoe word ik vrolijker wakker in de ochtend!!

Aantal manieren op vrolijker en beter je bed uit te komen

 

Nou, hoe komen we eigenlijk vrolijk of vrolijker… Of gemakkelijker ons bed uit!!?

Om eerlijk te zijn, dit zal je nooit binnen een aantal dagen lukken. Ook niet weken. Misschien maanden.

 

Maar het is het proberen waard. Al helemaal zeker als het mij gelukt is.

Het was natuurlijk een lang proces.

 

Het was eerst natuurlijk wakker worden en steeds jezelf herinneren om de route te volgen. Daarna moet je nog wennen aan de routine… En eenmaal als je zover bent dat je gewend bent aan de routine, dan begint het kwartje te vallen dat je gemakkelijker je bed uitkomt.

 

Laten we er niet eromheen draaien, anders worden we duizelig.

 

Hoe word ik vrolijk wakker?? Nou, gewoon wakker worden en vrolijk zijn… Probleem opgelost… Blog is klaar… Ja, niet dus!!

 

Snooz…!!! Niet doen.

Nachtmerrie van veel mensen. Om niet te kunnen snoozen. Nog even blijven liggen voordat je eruit gaat…

Heb je wel eens nagedacht dat al die kleine 5 minuten bij elkaar snoozen, ook gewoon niet had gehoeven… Of je nou om 07:30 eruit komt en elke 5 minuten gaat zitten snoozen tot 8 uur… Of je nou om 08:00 uur eruit gaat… Je moet eruit. Dus zet je wekker op de tijdstip dat je eruit moet. Kom je bed uit en stop met snoozen.

Ik heb dit mezelf afgeleerd toen mijn nieuwe telefoon geen snooz functie had… Althans dat dacht ik. Maar goed, ik moest nu zonder… Oh NEEEEEEEE!! Let me tell you, ik wil nu niet anders meer. Ik ga eruit als ik wakker ben en dat is daarmee uit.

 

 

Doe de gordijnen open en zet je raam op een kier

Ja, stop met snoozen, kom eruit en doe onmiddellijk je gordijnen open. Doe je raam op een kier als je dat wilt. Laat het licht en de frisse ochtend lucht je huis binnen. Dit zal je vaker goed doen, dan de donkere kamer, waar je maar eeuwig in blijft hangen na het wakker worden.

 

Maak je bed op

Yup… Klinkt heel stom… Maar maak je bed op. Ik beloof het je, je bed opmaken zorgt ervoor dat als je thuis komt naar een opgeruimd huis, slaapkamer etc, zul je vaker meer energie hebben omdat het huis opgeruimd is. De frisse lucht die je in de ochtend binnen hebt gelaten, heeft de sfeer en geur van je kamer veranderd, waardoor je in een frisse lucht gaat slapen en niet de muffe geur waar je kamer naar ruikt na een week niet luchten.

 

Neem een glas water op kamer temperatuur

Wil je lekker je ingewanden wakker maken, op een gezonde manier. Neem een glas water in de ochtend op kamer temperatuur. Niet koud, want dat zorgt vaak voor een shock in je lichaam. En we zijn al genoeg geschrokken afgelopen 2 jaar van alles wat er gaande is op aarde…!!

Dit kan zelfs beter werken dan koffie in sommige gevallen!!

 

(af) Douchen op kamer temperatuur

(Af) Douchen op kamer temperatuur of in ieder geval niet al te warm. Warm douche in de ochtend zorgt er vaak voor dat je weer lekker ontspannen bent en weer naar bed wilt. Douche juist kouder dan je comfort zone. Natuurlijk niet zo koud dat je tepels eraf vallen van de kou.

Zorg dat je jou hart even een kick start geeft.

Hou je niet van douchen in de ochtend, sla je dit simpelweg over.

 

Kom eruit, zelfs als je niet hoeft

Kom je bed uit, zelfs als je vrij bent. Ga niet liggen maffen tot 3 uur in de middag omdat je lekker vrij bent. Leer je lichaam een discipline aan. Zodat je lijf went aan een bepaald avond, ochtend routine.

 

Je mobiel

Oei, dit is lastig voor veel mensen…!

Mens lief, leg die mobiel in de ochtend weg in godsnaam. Ga nou niet als eerst in je mobiel zitten spitten. Die extra prikkelingen en informatie in de ochtend uit je mobiel heb je niet nodig. Focus je op je ochtend. Je gordijnen, bed opmaken, tanden poetsen, ontbijten…! Deal? Cool… Goed zo.

 

Lichtelijk stretch

Probeer wat te rekken en te strekken… Niet intensief sporten in de vroege ochtend, je lichaam is fragile en nog half aan het slaap wandelen, je gaat toch niet even 1000 kilo squatten gelijk…!!

 

 

Radio/Muziek

Ik ben persoonlijk een type die graag rustig wakker wordt. Ik heb even geen muziek of radio nodig. Maar ga gerust je gang. Als dat je een boost geeft in de ochtend, word maar lekker wakker met radio of muziek. Maar wel rustige muziek… Je hoeft niet half hakkend als een gabber je slaapkamer uit te komen met een blikje energie drankje tussen je bilnaad en een sigaret achter je oor…!!

 

Ga op tijd naar bed

Ga nou niet laat naar bed omdat je partner of buren ook om 1 uur in de nacht naar bed gaan. Als je moe bent en je wilt je dag afsluiten, luister naar je lichaam, ga naar bed. Who cares als het 20:00/21:00 uur is. Je lichaam is op. Tandjes poetsen en lekker in bed liggen.

 

Verschoon je bed wekelijks als het kan

Dit kan een enorme impact hebben op je gezondheid als je van een fris bed houdt. Ik persoonlijk, I love New sheet days man… Echt seks is leuk en aardig, maar man net verschoond bed… pfffaaahhh, oeh!! Yup.

 

Ga niet zitten gesprekken voeren of discussiëren voordat je naar bed gaat

Weet je niet of je gesprekken op een discussie uitlopen, ga dan niet gesprekken voeren over nieuwe onderwerpen of rocket science. Ga lekker naar bed. Leg je mobiel weg en denk aan leuke dingen. Al loopt je leven momenteel heel kut, probeer je gedachten er vanaf te halen. Want werkelijk… Of je er nou aan denkt of niet, het gaat wel of niet gebeuren, dus stop met piekeren en focus je op je nachtrust. Dit zorgt ervoor dat je ook kalmer wakker wordt.

 

Beheer je tijd nuttig

Plan je dag nuttig in met alles wat JIJ wilt doen. Zo zorg je ervoor dat je ook natuurlijk en makkelijker slaapt, omdat je jou dag met een verzadigd gevoel afsluit. Dit zorgt ervoor dat je beter rust, dus ook beter wakker wordt. Mensen die in de nacht vaak langer wakker zijn om alleen te zijn, komt het omdat ze overdag niet aan henzelf toe komen.

 

Bovenstaande tips en adviezen zijn niet makkelijk uit te voeren, al helemaal niet als je geen ochtend mens bent… Bullshit dus… Ik was geen ochtend mens volgens sommige. Dat is dus fabeltje. Verander je mindset en reconstrueer je leven naar je levensstijl. Dus als je niet van vrolijk wakker worden houdt, ga er dan ook geen moeite voor doen, anders wordt het alleen maar erger.

 

Maak hier een routine van en verwacht niet dat je binnen een paar dagen dit kunt bereiken… Lukt het jou wel, good for u. Keep it up champ.

 

Ben je het hier niet mee eens of wil je zelf er nog wat aan toevoegen, laat gerust een reactie achter hieronder.

 

Stay Healthy, Stay SheeR

Terug naar blog

Reactie plaatsen