Vijf tips om jouw maandagochtend wat minder zwaar te maken

Vijf tips om jouw maandagochtend wat minder zwaar te maken

De maandagochtend: Misschien wel de moeilijkste ochtend van de week. De ochtend waarop je je realiseert dat het weekend alweer voorbij is en je weer aan de slag moet. Pfff… Was het nog maar één dagje langer weekend. Dan kon je nog een hele dag leuke dingen doen, zoals uitslapen, afspreken met vriendinnen of je favoriete stad bezoeken. Maar nee, de wekker staat alweer vroeg zodat je op tijd op je werk of school kan zijn. De maandagochtend is een ochtend waar veel mensen écht tegenop kijken. Maar ik niet! Mijn naam is Romy (Instagram: @fitgurlromy), en ik zal je wat tips geven hoe je van de maandagochtend een energieke ochtend kan maken.

  1. Behoud je ritme

Je lichaam is gewend aan een bepaald ritme: Wanneer je een hele week vroeg op bent gestaan kun je de laatste paar dagen vaak makkelijker uit bed komen dan op die verdoemde maandagochtend. Waarom? Het weekend wordt vaak gezien als een kans om uit te slapen (en soms pas tegen de middag uit bed te komen). Dit verpest echter je ritme, waardoor het maandag ochtend lastiger wordt om weer vroeg uit je bed te komen. Daarom zet ik ook een wekker in het weekend, maximaal 1 uur later dan mijn wekker doordeweeks. Zo blijf ik in mijn eigen ritme en voelt de wekker op de maandagochtend toch wat minder vroeg.

  1. Ga op tijd naar bed

Deze tip klinkt misschien logisch, maar ik meld het toch maar even. Sommige mensen maken het, omdat het nog weekend is, op de zondagavond best wel laat. Soms zelfs tot in de kleine uurtjes. Wanneer je te weinig slaap krijgt, is het logisch dat het moeilijker is om de volgende ochtend vroeg op te staan. Ga daarom niet te laat naar bed en zorg voor voldoende (rond de 8 uur) slaap.

  1. Maak een ochtendwandeling

Maak een korte wandeling op je maandagochtend. Ik zet vaak de wekker een half uur eerder dan dat ik in de ochtend nodig heb zodat ik nog even een korte wandeling kan maken. Ik neem altijd oortjes mee voor wat muziek en ga een rondje wandelen. Dit zorgt voor een frisse neus en je bent direct wakker. Daarnaast zet je ook alweer wat stappen voor de dag, dus dat is ook gunstig!

  1. Niet snoozen!

Zet je wekker in de ochtend meteen uit wanneer deze afgaat en blijf niet in bed liggen (snoozen). Stap uit je bed, doe het licht aan en ga aan de slag. Door niet te snoozen en meteen na de wekker in actie te komen, kun je je ochtend veel energieker starten. Dat voelt misschien niet zo wanneer je wekker gaat, maar het is echt!

  1. Maak er een leuke ochtend van

Maak wat leuks van je maandagochtend, zodat je er niet meer tegenop kijkt. Bak een keer croissantjes voor jezelf of verwen jezelf met American pancakes! Daarnaast kan je ook altijd een activiteit doen waar je naar uit kan kijken. Kun je bijvoorbeeld niet wachten om die ene nieuwe aflevering van je favoriete serie te zien? Sta wat eerder op en kijk deze op je maandagochtend. Zo heb je iets om naar uit te kijken en dat maakt de ochtend wat minder zwaar

Ik hoop dat je met deze vijf tips een feestje kan maken van de maandagochtend. Voor mij hebben deze tips enorm geholpen om de maandagochtend energiek te starten. Daarnaast zijn deze tips natuurlijk toe te passen op iedere ochtend. Is voor jou bijvoorbeeld de donderdagochtend het zwaarst? Dan kun je dit natuurlijk ook op de donderdagochtend doen. Een ochtend kan je dag vaak maken of kraken, dus laten we samen van elke zware ochtend een leuke ochtend maken!
Terug naar blog

Reactie plaatsen