Vijf tips voor moeders onder ons om toch aan sporten toe te komen

Vijf tips voor moeders onder ons om toch aan sporten toe te komen

Sporten als moeder van 2 kinderen

 

Hoi, Ik ben Ivette (Instagram @fit_journey_ivet), 30 jaar en moeder van 2  geweldige kinderen. Samen met mijn man hebben wij een zoon van 5,5 jaar en een dochter van 4 jaar. Tijdens de zwangerschappen ben ik erg aangekomen. Bij de eerste ruim 30 kg. En ja dat was ook mijn eigen schuld want ik at waar ik zin in had. Bij de tweede is het een ander verhaal. Toen ben ik 20 kg aangekomen maar heel erg gelet op wat ik at en dat hielp blijkbaar niet. Ik ben op de dag van vandaag ruim 27 kilo afgevallen. Als moeder kom je nou eenmaal niet altijd aan sporten toe want er is genoeg te doen op een dag. Zoals werken, het huishouden en de verzorging van de kinderen. Soms heb je gewoon geen zin of ben je gewoon weg te moe. Hoe kom je dan toch toe aan sporten? Hier is hoe ik het doe.

 

  1. Doe het als de kids op bed liggen

Je hebt alle rust en gaat met een goed gevoel slapen want je hebt het toch maar weer even gedaan. Probeer ook na het avond eten niet meer te snoepen dan houdt je je verbranding ook lekker op gang.

 

  1. Papa is thuis

Als papa thuis is kan hij wel even op de kids letten of lekker met ze spelen zodat mama even kan sporten en zo ook gelijk even tijd voor zichzelf heeft.

 

  1. Kids mee laten doen

Mijn kinderen vinden het geweldig om mee te doen of mij te helpen bij bepaalde oefeningen. Bijvoorbeeld buikspieroefeningen laat ze op je voeten zitten zodat je extra gewicht hebt en zo verder naar boven kan komen met een crunch of sit-up. Of gebruik ze als extra gewicht bijvoorbeeld bij het squaten of krachtoefeningen met je armen of bij het planken. Je kan het zo gek verzinnen als je zelf wilt.

 

  1. Kids willen niet mee doen?

Laat ze lekker spelen of knutselen of kleuren of even tv kijken. Het liefst heb ik natuurlijk ook mijn kinderen lekker buiten spelend of binnen maar als dat er niet in zit is een half uurtje tv kijken echt zo slecht nog niet voor hun. En kunnen wij moeders even aan ons zelf werken en misschien wel de irritaties er even kwijt.

 

  1. Wees creatief

Nou denk je “in wat moet ik creatief zijn?’’. Nou als jij wilt sporten maar je kan even niet weg omdat de kids thuis zijn en vader is naar werk zet een muziekje aan het ga lekker dansen met de kinderen. Daar verbrandt je lekker calorieën van. En toen mijn kinderen wat kleiner waren nam ik tijdens het hardlopen de kinderwagen mee. Kinderen kunnen lekker zitten, zijn buiten, genieten van de omgeving en krijgen gelijk hun portie frisse buitenlucht. En nu mijn zoon 5 jaar is wilt hij graag met mij mee rennen. Hij rent zo 3 kilometer mee. Wel op zijn tempo maar alle beetjes helpen als je dit echt doet om af te vallen.

 

Ik hoop dat de moeders onder ons hier wat aan hebben. En mocht je nou op kinderen oppassen dan kan je dit zeker ook gebruiken. Wat mijn grote valkuil altijd is geweest dat als ik 1 keer geen zin had, dan ging ik voor langere periode niet en dat moet je eigenlijk zien te voorkomen. Mijn advies is daarom ook als je een keer geen zin hebt, zet even door en doe het toch. Je zal zien dat je jezelf echt dankbaar bent. Beginnen is moeilijk maar doorzetten wordt beloond.

Terug naar blog

Reactie plaatsen