Simpel uitgelegd wat Proteïne is en hoe het werkt

Simpel uitgelegd wat Proteïne is en hoe het werkt

Oh, dit eiwit!
We horen en zien vaak dat we er veel van moeten consumeren om af te vallen!!! Laten we eens kijken hoe en waarom het nodig is !!!

 

Waar hebben we het überhaupt voor nodig?

Je hebt het nodig voor het opbouwen van spiermassa, herstel en regeneratie! Is deze energie voor ons? Nee, eiwit is geen biologisch zuivere energie! Overdag worden vetten en koolhydraten alleen geconsumeerd als we naar bed gaan, en ons lichaam begint zichzelf te vernieuwen ten koste van eiwitten !!!

Welk eiwit is het beste?

Natuurlijk staat dierlijke oorsprong qua samenstelling dichter bij ons. Een kippenei is bijvoorbeeld voor 96% vergelijkbaar met ons eiwit, maar pinda's zijn slechts 55% vergelijkbaar. Daarom, als je vegetariër bent, moet je dit punt zeker in overweging nemen!

 

Hoeveel eiwit heb je nodig?

Voor de gezondheid is zowel een tekort als een teveel aan eiwitten gevaarlijk, omdat dit de spijsvertering, lever en nieren aantast! De norm is vanaf 0,8 g per 1 kg gewicht!

Wie heeft veel eiwitten nodig?

In navolging van de functie van het eiwit zelf, is het nodig voor zwangere en zogende moeders! Zwangere vrouwen, voor de ontwikkeling van de placenta en vrouwen die borstvoeding geven, voor de vorming van moedermelk! Kinderen, zoals ze groeien, en bodybuilders, zoals ze willen groeien! Er is ook een groep mensen die verschillende ziekten en verwondingen heeft, bijvoorbeeld hoogwaardige brandwonden.

De sleutel tot eiwitinname is om veel vocht te drinken om uw nieren veilig te houden!
Ik hoop dat je nu weet dat eiwit geen remedie is voor vet!!!

 

Liefs, Coach Katarina

Terug naar blog

Reactie plaatsen